Contact

Telefoon: +31 10 261 9940
E-mail: info@oakk.nl

Contactformulier

Bezoekadres

Beurs-World Trade Center
19e etage
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Postadres

Postbus 30044
3001 DA Rotterdam

Gebruik dit formulier om direct contact op te nemen:

Ik wil teruggebeld worden

Veelgestelde Vragen

Waarom vermogen opbouwen bij OAKK?

OAKK helpt om uw financiële doelen te bereiken. Daarom biedt OAKK Beheerd Beleggen laagdrempelig professioneel vermogensbeheer aan via uw vertrouwde financieel adviseur. Dit betekent dat de daadwerkelijke invulling van de beleggingen dagelijks door OAKK wordt bewaakt en de adviseur overzicht houdt over uw gehele financiële situatie. Dat geeft rust en zekerheid.

Ik wil vermogen opbouwen, maar vind de beurs onzeker

Beleggen is op lange termijn en korte termijn bewegingen zijn vaak geen goede leidraad. Timing  van beurzen blijkt erg moeilijk. Wij kunnen helaas niet voorspellen wanneer beurzen gaan dalen. Maar dát ze een keer gaan dalen, staat vast maar ook dat ze daarna weer gaan stijgen. En mensen die het geduld opbrengen om lange termijn te beleggen, worden beloond voor dat geduld.

U kunt bij twijfel over de timing en het risico soms beter een lager risicoprofiel kiezen. Let dan wel op dan het rendement lager is en uw financiële doelen wellicht verder weg liggen.

Wat wij ook een goede methode vinden, is periodiek beleggen. Elke maand of elk kwartaal kan bij OAKK Beheerd Beleggen automatisch zonder kosten worden belegd vanaf 100 EUR. Voor lange termijn vermogensopbouw is dit heel prettig, het maakt de timing van instappen veel minder belangrijk.

Wat zijn skills?

Skills zijn alternatieve beleggingen waar de vaardigheden van de fondsbeheerder belangrijker zijn voor het rendement dan de bewegingen op de aandelenmarkten. Vandaar de term Skills.
Dat zijn bijvoorbeeld fondsen die kunnen profiteren van dalende beurzen door een zgn. ‘short’ positie in te nemen.

OAKK Beheerd Beleggen is een handelsnaam van HJCO Capital Partners. Deze beleggingsonderneming is sinds 2003 gespecialiseerd in deze beleggingen en één van de grotere partijen hierin in Nederland. Zij hebben dus aan den lijve de toegevoegde waarde gezien in de bijvoorbeeld de crisis van 2008. HJCO had toen een aantal Skills geselecteerd voor hun klanten die ruim 30% in de plus stonden terwijl de beurzen ca 40% waren gedaald. Winnen door niet te verliezen is het credo hierin.

Staat mijn geld veilig bij OAKK?

OAKK Beheerd Beleggen staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. OAKK Beheerd Beleggen houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf; Stichting Beleggersgiro OAKK.

Hierdoor is uw beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat uw vermogen wordt aangetast, wel zo veilig.

De OAKK Portals zijn ook ingericht volgens de laatste strenge inzichten op het gebied van cybersecurity en heeft OAKK door derden laten checken.

Wat is banksparen?

Banksparen is een vorm van vermogensopbouw – met belastingvoordeel -waarbij de inleg op een geblokkeerde Box 1 OAKK beleggingsrekening wordt gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen te gebruiken.

Bij banksparen maakt u gebruik van een belastingvoordeel als het bedrag gebruikt wordt voor:

– Lijfrente nieuw regime

– Overbruggingslijfrente

– Loonbelasting lijfrente (gouden Handdruk)

Om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen moet u aan de spelregels houden. Zo moet van het opgebouwde vermogen voor je pensioen of gouden handdruk een lijfrente aangekocht worden (periodieke uitkeringen) in plaats van dat u dit bedrag ineens op uw rekening krijgt. Een OAKK financieel adviseur kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij u past.

Waarom banksparen bij OAKK?

Banksparen is geïntroduceerd om meer mogelijkheden te bieden om fiscaal gunstig te sparen of te beleggen voor onder andere aanvullend pensioen. OAKK biedt de unieke mogelijkheid dat er meer rendement kan worden behaald dan op een spaarrekening en het vermogen continue wordt beheerd door een professionele vermogensbeheerder. En altijd via een vertrouwde financieel adviseur. Dat geeft u rust en zekerheid.

Wat zijn de kosten bij OAKK Beheerd Beleggen (‘OAKK’) en hoe verhouden deze zich tot andere aanbieders?

OAKK rekent geen aparte transactiekosten, in- of uitstapvergoedingen en kent geen opzegtermijn. Dat maakt het overzichtelijk.

OAKK biedt als dienst vermogensbeheer aan waarbij de verantwoordelijkheid voor het goed beheren van uw geld volgens uw wensen bij ons ligt. Dat geeft rust.

Wij beleggen niet in huisfondsen maar zijn onafhankelijk, een belangrijk voordeel om de beste keuzes te maken, we laten ons niet leiden door verkeerde prikkels.

OAKK gebruikt haar schaalvoordelen om te beleggen in de goedkoopste klasse van een beleggingsfonds. Dit voordeel kan oplopen tot 0,5% per jaar voor een fonds, wat wij geheel doorgeven aan onze klanten.

OAKK kent twee tariefsoorten, een vaste en een variabel tarief. Het vaste tarief is de OAKK Solid Fee en de variabele is de OAKK Target Fee.

OAKK Solid FeeOakk Target Fee

(*)variabele vergoeding : afhankelijk van resultaat; per kwartaal wordt mogelijk een variabele vergoeding van 0,125% ex btw in rekening gebracht als de volgende twee voorwaarden beiden opgaan:

  1. de portefeuille heeft de afgelopen 12 maanden een positief rendement behaald, en
  2. de risico/rendementsverhouding van de portefeuille was beter dan de markten. Indien de portefeuille een kortere looptijd heeft dan 12 maanden wordt de meetperiode beperkt tot de looptijd van de portefeuille.

Eenmalige kosten m.b.t. lijfrentes:
– Administratiekosten van PSK boekingen : €50,-

Bovenstaande kosten die OAKK rekent voor haar diensten zijn hiermee aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van grootbanken, verzekeraars en private banks. Dit komt direct ten goede van het rendement.

ZIjn de beleggingen bij OAKK duurzaam?

OAKK staat voor een beter rendement; dat is niet alleen een getal maar ook een gevoel van rust, verantwoordelijkheid en een betere toekomst. Daarom omarmt OAKK het thema duurzaamheid. Wij staan voor solide en duurzame beleggingsoplossingen.

OAKK is lid van de door de Verenigde Naties opgerichte Principles for Responsible Investments (UNPRI). De UNPRI is wereldwijd een leidende organisatie op het gebied van duurzaam beleggen en wij zijn trots dat wij ondertekenaar zijn van dit verdrag.

OAKK wil voortdurend een bijdrage leveren om de wereld duurzaam te veranderen. Dit doen we door duurzaamheidscriteria te implementeren in onze beleggings- en bedrijfsprocessen. Dit verlangen wij ook van de beleggingspartijen waar wij mee werken. Wij sluiten actief specifieke beleggingen uit die niet passen bij onze visie op duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor beleggingskeuzes, nu en in de toekomst.

Hoe implementeren wij het thema duurzaamheid in onze portefeuilles:

1. Minimaal 80% van onze fondskeuzes worden beheerd door organisaties die lid zijn van de UNPRI.
2. De beheerorganisaties hebben een duidelijk beleid en visie over duurzaamheid.
3. Bepaalde sectoren (controversiële wapens, bepaalde fossiele brandstoffen, overtreders van mensenrechten, arbeidsstandaarden en tabak) worden uitgesloten of beperkt door de ons geselecteerde beheerders.

OAKK heeft regelmatig overleg met de geselecteerde fondsbeheerders over de progressie van hun verduurzamingsproces.

Conclusie:
OAKK omarmt duurzaamheid als een belangrijke factor voor haar beleggings- en bedrijfsprocessen en is actief lid van UNPRI. De betrokkenheid ten opzichte van duurzaamheid is gebaseerd op de belangrijkste beweegreden van OAKK: Een beter rendement voor iedereen.

Kan ik bij OAKK vermogen opbouwen zonder tussenkomst van een financieel adviseur?

Nee, dat kan niet. Wij menen dat onafhankelijk advies over vermogen opbouwen alleen kan lopen via een onafhankelijk financieel adviseur. Zo zorgen we samen voor ontzorgen op het gebied van vermogen. Hij of zij is in staat om het brede financiële plaatje van u te kennen en wellicht u te adviseren om niet te gaan beleggen omdat dit niet bij uw situatie past en er andere manieren zijn.  Er is geen verbintenis tussen OAKK en de financieel adviseurs, een garantie dat we onafhankelijk van elkaar werken maar wel beide u goed willen bedienen.  Ons motto is: private banking voor iedereen, uw adviseur is uw private banker, wij zijn de vermogensbeheerder.

Ik heb wel ingelogd in 'mijn.oakk.nl', maar ik krijg geen SMS voor verificatie.

Indien het de eerste keer is dat u op mijn.oakk.nl inlogt en u krijgt geen sms, kan het zijn dat uw adviseur niet het juiste 06-nummer heeft ingevoerd. Wilt u dat eerst checken bij uw adviseur? Hij of zij kan dan het goede nummer aan ons doorgeven en is het binnen enkele minuten geregeld.

Heeft u wel eerder ingelogd en ook al eerder een sms ontvangen op dit nummer van OAKK,  dan kan dit wellicht aan de telefoonprovider liggen.  Bij twijfel kunt u ook bellen met OAKK Beheerd Beleggen op +31 10 261 9949

Ik wil samen met mijn partner een en/of rekening bij OAKK openen. Kan een van ons de beheerovereenkomst tekenen en identificeren?

Nee, u moet beide met een eigen OAKK gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op mijn.oakk.nl en beide apart de documenten ondertekenen en identificeren via internet bankieren met Idin. Dit is nodig omdat de rekening op twee namen staat.

Kan ik geld storten of opnemen van mijn OAKK rekening?

Ja, vanzelfsprekend, u kunt altijd geld opnemen van uw rekening, zonder kosten of opzegtermijn. Het is uw geld. Ga hiervoor naar mijn.oakk.nl onder het icoontje Financieel kunt u een onttrekking opgeven.

Deze onttrekking kan natuurlijk het beleggingsdoel beïnvloeden en daarom brengen wij ook uw adviseur op de hoogte, wellicht moet er een aanpassing komen van uw beleggingsdoel en daarmee een aanpassing van het beleggingsvoorstel en de beheerovereenkomst.

U kunt altijd ook extra geld storten (eenmalig of periodiek) op uw OAKK rekening, de bankgegevens staan onderaan bij het icoontje Kennisbank op mijn.oakk.nl of hier.

Onze Consultants

Samenwerken met OAKK betekent ondersteuning door een gedreven team van professionals. Dat maakt OAKK tot uw perfecte partner. Wij delen onze jarenlange ervaring en kennis om uw vermogensadviespraktijk duurzaam te laten groeien.

Marc van Poeteren

Marc van Poeteren

(+31) 6 30 024 862
marc@oakk.nl

Benjamin Prins

Benjamin Prins

(+31) 6 53 297 313
 benjamin@oakk.nl

Arthur Hopstaken

Arthur Hopstaken

(+31) 6 53 757 180
arthur@oakk.nl

Willem Johannesma

Willem Johannesma

(+31) 6 26 218 337
willem@oakk.nl

Martijn Borger

Martijn Börger

(+31) 6 51 218 159
martijn@oakk.nl

Meer lezen..?

Wij schrijven regelmatig over trends en andere ontwikkelingen.

Kwartaalverslag
3 november 2020

OAKK KWARTAALVERSLAG Q3 2020

Algemeen In het derde kwartaal konden we genieten van een mooie en warme (na)zomer met een relatieve onbezorgdheid over het coronavirus. De vakantieperiode ging gepaard…
Kwartaalverslag
22 juli 2020

KWARTAALVERSLAG OAKK Q2 2020

Het eerste halfjaar van 2020 was er één van extremen voor financiële markten. We zagen de snelste beursdaling (we kwamen officieel in een zogenaamde bear-markt…
Artikelen
24 maart 2020

Update OAKK in deze tijden

23 maart 2020 Geachte relatie, In deze zeer bijzondere tijden willen wij vaker met u contact houden. Daarmee houden wij u op de hoogte van…