Veelgestelde Vragen – FAQ

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden in onze kennisbank.

Ga naar de Kennisbank

Waarom vermogen opbouwen bij OAKK?

OAKK helpt om uw financiële doelen te bereiken. Daarom biedt OAKK Beheerd Beleggen laagdrempelig professioneel vermogensbeheer aan via uw vertrouwde financieel adviseur. Dit betekent dat de daadwerkelijke invulling van de beleggingen dagelijks door OAKK wordt bewaakt en de adviseur overzicht houdt over uw gehele financiële situatie. Dat geeft rust en zekerheid.

Ik wil vermogen opbouwen, maar vind de beurs onzeker

Beleggen is op lange termijn en korte termijn bewegingen zijn vaak geen goede leidraad. Timing  van beurzen blijkt erg moeilijk. Wij kunnen helaas niet voorspellen wanneer beurzen gaan dalen. Maar dát ze een keer gaan dalen, staat vast maar ook dat ze daarna weer gaan stijgen. En mensen die het geduld opbrengen om lange termijn te beleggen, worden beloond voor dat geduld.

U kunt bij twijfel over de timing en het risico soms beter een lager risicoprofiel kiezen. Let dan wel op dan het rendement lager is en uw financiële doelen wellicht verder weg liggen.

Wat wij ook een goede methode vinden, is periodiek beleggen. Elke maand of elk kwartaal kan bij OAKK Beheerd Beleggen automatisch zonder kosten worden belegd vanaf 100 EUR. Voor lange termijn vermogensopbouw is dit heel prettig, het maakt de timing van instappen veel minder belangrijk.

Wat zijn skills?

Skills zijn alternatieve beleggingen waar de vaardigheden van de fondsbeheerder belangrijker zijn voor het rendement dan de bewegingen op de aandelenmarkten. Vandaar de term Skills.
Dat zijn bijvoorbeeld fondsen die kunnen profiteren van dalende beurzen door een zgn. ‘short’ positie in te nemen.

OAKK Beheerd Beleggen is een handelsnaam van HJCO Capital Partners. Deze beleggingsonderneming is sinds 2003 gespecialiseerd in deze beleggingen en één van de grotere partijen hierin in Nederland. Zij hebben dus aan den lijve de toegevoegde waarde gezien in de bijvoorbeeld de crisis van 2008. HJCO had toen een aantal Skills geselecteerd voor hun klanten die ruim 30% in de plus stonden terwijl de beurzen ca 40% waren gedaald. Winnen door niet te verliezen is het credo hierin.

Staat mijn geld veilig bij OAKK?

OAKK Beheerd Beleggen staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. OAKK Beheerd Beleggen houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf; Stichting Beleggersgiro OAKK.

Hierdoor is uw beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat uw vermogen wordt aangetast, wel zo veilig.

De OAKK Portals zijn ook ingericht volgens de laatste strenge inzichten op het gebied van cybersecurity en heeft OAKK door derden laten checken.

Wat is banksparen?

Banksparen is een vorm van vermogensopbouw – met belastingvoordeel -waarbij de inleg op een geblokkeerde Box 1 OAKK beleggingsrekening wordt gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen te gebruiken.

Bij banksparen maakt u gebruik van een belastingvoordeel als het bedrag gebruikt wordt voor:

– Lijfrente nieuw regime

– Overbruggingslijfrente

– Loonbelasting lijfrente (gouden Handdruk)

Om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen moet u aan de spelregels houden. Zo moet van het opgebouwde vermogen voor je pensioen of gouden handdruk een lijfrente aangekocht worden (periodieke uitkeringen) in plaats van dat u dit bedrag ineens op uw rekening krijgt. Een OAKK financieel adviseur kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij u past.

Waarom banksparen bij OAKK?

Banksparen is geïntroduceerd om meer mogelijkheden te bieden om fiscaal gunstig te sparen of te beleggen voor onder andere aanvullend pensioen. OAKK biedt de unieke mogelijkheid dat er meer rendement kan worden behaald dan op een spaarrekening en het vermogen continue wordt beheerd door een professionele vermogensbeheerder. En altijd via een vertrouwde financieel adviseur. Dat geeft u rust en zekerheid.

ZIjn de beleggingen bij OAKK duurzaam?

OAKK staat voor een beter rendement; dat is niet alleen een getal maar ook een gevoel van rust, verantwoordelijkheid en een betere toekomst. Daarom omarmt OAKK het thema duurzaamheid. Wij staan voor solide en duurzame beleggingsoplossingen.

OAKK is lid van de door de Verenigde Naties opgerichte Principles for Responsible Investments (UNPRI). De UNPRI is wereldwijd een leidende organisatie op het gebied van duurzaam beleggen en wij zijn trots dat wij ondertekenaar zijn van dit verdrag.

OAKK wil voortdurend een bijdrage leveren om de wereld duurzaam te veranderen. Dit doen we door duurzaamheidscriteria te implementeren in onze beleggings- en bedrijfsprocessen. Dit verlangen wij ook van de beleggingspartijen waar wij mee werken. Wij sluiten actief specifieke beleggingen uit die niet passen bij onze visie op duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor beleggingskeuzes, nu en in de toekomst.

Hoe implementeren wij het thema duurzaamheid in onze portefeuilles:

1. Minimaal 80% van onze fondskeuzes worden beheerd door organisaties die lid zijn van de UNPRI.
2. De beheerorganisaties hebben een duidelijk beleid en visie over duurzaamheid.
3. Bepaalde sectoren (controversiële wapens, bepaalde fossiele brandstoffen, overtreders van mensenrechten, arbeidsstandaarden en tabak) worden uitgesloten of beperkt door de ons geselecteerde beheerders.

OAKK heeft regelmatig overleg met de geselecteerde fondsbeheerders over de progressie van hun verduurzamingsproces.

Conclusie:
OAKK omarmt duurzaamheid als een belangrijke factor voor haar beleggings- en bedrijfsprocessen en is actief lid van UNPRI. De betrokkenheid ten opzichte van duurzaamheid is gebaseerd op de belangrijkste beweegreden van OAKK: Een beter rendement voor iedereen.

Veelgestelde Vragen – FAQ

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden in onze kennisbank.

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden in onze kennisbank.

De meeste antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden in onze kennisbank.

Liever direct contact?

Stuur ons een WhatsApp

Wij zijn via WhatsApp te bereiken op 085 06 599 04.

Heeft u nog geen financieel adviseur?

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van OAKK maar heeft u nog geen financieel adviseur? Laat dan in onderstaand formulier uw gegevens achter en één van onze consultants neemt contact met u op.

  Contact

  Telefoon: +31 10 261 9940
  E-mail: info@oakk.nl

  Bezoekadres

  Beurs-World Trade Center
  13e etage
  Beursplein 37
  3011 AA Rotterdam

  Postadres

  Postbus 30044
  3001 DA Rotterdam

  Onze Consultants

  OAKK is alleen beschikbaar via uw eigen financieel adviseur. Dit is een bewuste keuze omdat wij zien dat geld, pensioen en beleggen moeilijke onderwerpen zijn waar persoonlijke begeleiding belangrijk is. Dus bent u geïnteresseerd in onze beleggings- en lijfrenteoplossingen, vraag ernaar bij uw eigen adviseur! Wilt u eerst meer weten over OAKK , dan vindt u hieronder de contactgegevens van onze OAKK Consultants. Zij kunnen u meer vertellen over OAKK en u ook verwijzen naar een goede financieel adviseur indien u zelf nog geen adviseur heeft.

  Benjamin Prins

  Benjamin Prins

  (+31) 6 53 297 313
  benjamin@oakk.nl

  Martijn Börger

  Martijn Börger

  (+31) 6 51 218 159
  martijn@oakk.nl

  Willem Johannesma

  Willem Johannesma

  (+31) 6 26 218 337
  willem@oakk.nl

  Arthur Hopstaken

  Arthur Hopstaken

  (+31) 6 53 757 180
  arthur@oakk.nl

  Danny Verbeek

  Danny Verbeek

  (+31) 6 21 997 969
  danny@oakk.nl

  Jules Duppen

  Jules Duppen

  (+31) 6 25 493 307
  jules@oakk.nl

  Meer lezen..?

  Wij schrijven regelmatig over trends en andere ontwikkelingen.

  SVB Artikelen
  16 maart 2023

  Turbulente markten door onrust in financiële sector

  Zoals u waarschijnlijk wel heeft gelezen en gezien, is de financiële sector sinds vorige week vrijdag sterk geraakt door het faillissement van de Silicon Valley…
  Nieuws
  22 februari 2023

  OAKK met The Green Branch; een solide samenwerking voor herstel van het Atlantisch Regenwoud!

  OAKK draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld als lid van de UNPRI en staat voor solide en duurzame beleggingsoplossingen. OAKK beheert sinds…
  Nieuws
  9 februari 2023

  Artikel Investment Officer – OAKK ziet grootste groei in pensioengeld

  Dit artikel is afkomstig van de redactie van Investment Officer, een journalistiek platform voor professionals werkzaam in de beleggingsindustrie. 1 februari 2023 - Voor OAKK…