05-02-2019

Aanvullend pensioen – nu belangrijker dan ooit.

‘Sparen we wel genoeg voor ons pensioen?’, ‘Thermometer staat bij tientallen pensioenfondsen nog in het rood.’ en ‘Pensioen steeds minder waard.’ Een willekeurige greep uit het nieuws dat de afgelopen dagen is gepubliceerd over de zorgen van het huidige pensioenstelsel.

19-12-2018

Box 1 lijfrente - 7 redenen om voor OAKK te kiezen

OAKK Beheerd Beleggen (‘OAKK’) heeft vanaf start een vergunning om ook voor lijfrentes rekeningen te openen. Wij zijn aangesloten bij het PSK waardoor kapitaal dat is opgebouwd in een fiscaal gefaciliteerde rekening soepel kan worden overdragen.

19-10-2018

Welk rendement mag je verwachten op beleggingen?

'Teleurstelling is de oogst van te hoge verwachtingen'.

Deze uitspraak gaat op voor vele kanten van ons leven, maar zeker als het om beleggen gaat. Mooie vergezichten geven met relatief hoge rendementen maakt wellicht de klantenacquisitie een stuk makkelijker, maar is de voedingsbodem voor klantontevredenheid en wantrouwen.

23-04-2018

OAKK onderschrijft actief de Principles for Responsible Investment (UN PRI)

Verantwoord beleggen staat hoog in het vaandel van OAKK en daarom onderschrijven wij sinds april 2018 nu ook formeel de zes Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties (UN).

07-02-2018

Update OAKK Solid Portfolios deze maand

De afgelopen dagen lieten financiële markten weer zien dat volatiliteit nooit ver weg is, beurzen lieten vooral in de VS scherpe dalingen en ook herstel zien met grote uitslagen. Het brandalarm ging af op de beurs en iedereen ging er maar vanuit dat het geen brandoefening was en verliet uit voorzorg het pand. De oorzaken zijn niet eenduidig, vooral de oplopende rentes op Amerikaanse staatsobligaties (‘Treasuries’) gaven beleggers kopzorgen, hoewel de reden van de rentestijging ingegeven is door goed economisch nieuws.