Nieuws

OAKK met The Green Branch; een solide samenwerking voor herstel van het Atlantisch Regenwoud!

By 22 februari 2023 No Comments

OAKK draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld als lid van de UNPRI en staat voor solide en duurzame beleggingsoplossingen.

OAKK beheert sinds 2020 een doorlopend project voor de restoratie van bossen om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.

A Mata Atlântica, of in het Nederlands: Het Atlantisch Regenwoud, is één van ’s werelds meest belangrijke biodiversiteitshotspots.

Het gebied strekte zich vroeger uit over de gehele oostkust van Brazilië en maakte het mogelijk voor regenwater om landinwaarts te stromen.

Vandaag de dag is van het originele gebied slechts 30% over en het gebied blijft gebukt gaan onder enorme stress.

OAKK en The Green Branch werken samen met lokale boeren, dorpen en grondeigenaren om dit aangetaste gebied helpen te herstellen. Het OAKK Global Forest noemen we dat. Zo planten we onder andere meer dan 13.500 bomen in een totaal oppervlak van 15 hectaren.

Naast het feit dat het OAKK Global Forest biodiversiteit herstelt, ondersteunen we daarmee ook financiële stabiliteit voor de lokale boeren. Een mooi uitgangspunt wat goed aansluit bij onze kernwaarden.

Het bos zal over ongeveer 15 jaar volwassen zijn en bijdragen aan het herstel van het overkoepelende ecosysteem.

Gedurende die tijd blijft OAKK bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties.

“De beste tijd om een boom te planten is twintig jaar geleden. Het tweede beste moment is nu.”

Benieuwd wat wij nog meer voor duurzame initiatieven ondersteunen? Lees verder op onze website: www.oakkbeheerdbeleggen.nl/duurzaam