OAKK plant voor een duurzame toekomst: iedere klant van OAKK krijgt zijn/haar eigen boom!

OAKK, hét vermogensplatform voor financiële adviseurs en hun klanten, omarmt het thema duurzaamheid als een belangrijke factor voor haar beleggings- en bedrijfsprocessen. De betrokkenheid bij duurzaamheid is gebaseerd op de belangrijkste beweegreden van OAKK:’ Een beter rendement voor iedereen en specifiek voor onze klanten’.

OAKK draagt al geruime tijd bij aan een duurzame wereld als lid van de UNPRI en staat voor solide en duurzame beleggingsoplossingen. Vanaf januari 2020 start OAKK samen met EcoMatcher een doorlopend project voor de aanplant van bossen om een actieve bijdrage te leveren aan de volgende duurzame doelen van de Verenigde Naties1:

Ondersteuning geven aan lokale gemeenschappen en families met nieuwe inkomstenbronnen

  • Een tastbare bijdrage leveren aan het wereldklimaat door CO2 reductie
  • Bewustzijn over duurzame groei versterken met de boom als centraal symbool
  • EcoMatcher werkt met zorgvuldig geselecteerde boomplantorganisaties die actief zijn in landen die worden geconfronteerd met de geografische en sociaaleconomische schade van intensieve ontbossing.

OAKK gaat samen met EcoMatcher haar duurzame bijdrage intensiveren door de actieve aanleg van bossen in Guatemala, Nepal en Oeganda.

Per beleggingsrekening schenkt OAKK een boom aan de door EcoMatcher gekozen organisaties in bovengenoemde landen. Dat doet OAKK voor nieuwe én bestaande rekeninghouders. Dit jaar worden de eerste OAKK bossen aangelegd met deze bomen, met de bedoeling deze de komende jaren verder uit te breiden en andere bossen aan te leggen.

Elke boom wordt door EcoMatcher geregistreerd en EcoMatcher legt ook de locatie, datum van aanplant en de boer die de boom onderhoudt vast. De OAKK rekeninghouder kan virtueel naar de boom reizen en de lange termijn groei bijhouden door middel van fraaie satellietkaarten. De analogie met duurzame vermogensgroei staat hierbij centraal omdat duurzaamheid en lange termijn welzijn met elkaar samengaan.

OAKK hoopt zo samen met haar klanten een wezenlijke en actieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst!

Lees verder